Vízelvezető csatornába esett 17 éves kutyát mentettek Nagykállón

“Gazdája hangjának hallatára boldogsággal, megkönnyebbüléssel reagált.”

A nyíregyházi Állatbarát Alapítvány hétvégéje sem múlt el kalandos mentés nélkül. Szombaton értesítették őket egy csatornába esett kutyáról. Mint kiderült, Athos két hete veszett el, hatalmas szerencséje volt, hogy meghallották egyre halkuló ugatását:

“Nagykállóból érkezett bejelentés a tegnapi nap folyamán, hogy egy esővíz elvezetésére szolgáló csatornából kétségbeesett ugatást hallanak egész nap, de a kutya hangja már elég halk és elcsendesedni kezd. Gondolkodás nélkül autó ültünk és elindultunk. Nem tudtuk, hogy milyen körülmények, akadályokkal kell szembenéznünk, hiszen a bejelentő szerint a csatorna fedelet nem lehet felszedni. Rövid idő alatt a helyszínre értünk, mindaddig a bejelentők felfeszítették a csatorna fedelet, amit hálásan köszönünk nekik, hiszen ezzel nagyban segítették a mentési munkánkat, bár elmondásuk alapján már nem hallották a segítségkérő ugatást.

Csatornában rekedt kutyát mentettek Nagykállón (Fotó: Facebook/Állatbarát Alapítvány)

Csatornában rekedt kutyát mentettek Nagykállón (Fotó: Facebook/Állatbarát Alapítvány)

Leereszkedve a csatornába bevilágítottuk, ám egy kósza fénycsóva nem sok, de annyit sem láttunk. Pár perc elteltével valami hangot hallottunk, valami víz csöpögést, talán mintha inna a kutyus a csatornából, aztán határozott kimerült lihegést, ezzel meg is bizonyosodtunk, hogy ott van és él.

A csalogatásra, hívó szavakra a kisöreg összeszedte minden megmaradt erejét, bizalmat szavazott és elődugta kis buksiját. Kiemeltük, chipet ellenőriztük és kiderült, hogy regisztrált chipes a kutyus. Gazdit értesítettük, aki közölte, hogy 2 hete keresi elveszett öregecskéjét, aki 17 éves!!!

Hazaszállítottuk Athost, aki a gazdi hangjára és ismerős környezetre máris boldogsággal, megkönnyebbüléssel reagált.” – írták az állatmentők Facebook-oldalukon.

Athos, a 17 éves kutya (Fotó: Facebook/Állatbarát Alapítány)

Athos, a 17 éves kutya (Fotó: Facebook/Állatbarát Alapítány)


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek Címke: , .

Írd meg véleményed!