Víztározóban rekedt kutyákat mentettek Nagykállón

Lakott területtől távol, étlen-szomjan, a tűző napon várták az életmentő segítséget.

Pár nappal ezelőtt érkezett a bejelentés a nyíregyházi állatmentőkhöz négy bajbajutott kutyáról. Hogy hogyan is kerültek az elhagyatott helyre, máig tisztázatlan, ám a nyári hőségben komoly veszélynek voltak kitéve:

“Rekkenő hőségben a fólia ontotta magából a forróságot, égette a kezünket, testünket.. ahogy az övékét is.. amíg fent van a nap folyamatosan odatűz, mert teljesen nyílt, szabad területen van, a benne lévő helyenként 40 cm magas iszapos, bomló tetemeket tartalmazó víz pedig pedig közel negyven fokos.. elképzelhető milyen érzés ez.. egyetlen vízforrás, ami ivásra szolgálhat.. ők több napja lehettek ennek a katlannak a fogságában.. étlen.. egyikük már olyan szinten legyengülve, hogy csak feküdt az iszapos lé közepén..” – olvashatjuk a PCAS Állatmentő Egyesület Facebook-oldalán.

Nem volt könnyű a mentés (Fotó: PCAS Állatvédő Egyesület)

Nem volt könnyű a mentés (Fotó: PCAS Állatvédő Egyesület)

Szakértelmüknek és kitartásuknak köszönhetően – helyi állatbarátok segítségével – két óra alatt mind a négy kutyát sikerült sérülésmentesen befogni. Azonnal állatorvoshoz szállították őket:

“Mindenki átesett az első vizsgálatokon, mindenki alultáplált, tele élősködőkkel (bolhák és töménytelen mennyiségű kullancs) van akin korábbi sérülésből származó, kb 13 cm kiterjedésű seb tátong.. Ottelo, Elif, Sitka és Juno lett a nevük a PCAS nagy családunk legújabb tagjaiként.. Sitka kórházi ellátásra szorul (az elfekvő) nem rég fialhatott, borzasztó gyenge, jobb szeme kifolyva.. rá később műtét vár..”

A víztározóból mentett kutyák (Fotó: PCAS Állatmentő Egyesület)

A víztározóból mentett kutyák (Fotó: PCAS Állatmentő Egyesület)

A mentés további képei elérhetőek a PCAS Állatmentő Egyesület albumában ide kattintva!


PCAS Állatmentő Egyesület
ADÓ 1% -Adószám : 18805831-1-15
Számlaszám: 68800099-11083030 (Szabolcs Takarék)
PayPal: petscare2000@gmail.com


Facebook – Instagram *

Köszönjük, ha kedvelsz minket!

Like
Kategória: Állatvédelem, Hírek Címke: .

Írd meg véleményed!